Sjal delight och Hemlis 7…

Här är sjalen av Garnstudios Delight-garn. Smidig och funktionell, blir inte bylsig under jackan men fungerar också ”ensam”. Mönstret är också från Garnstudio.

Till min hemliga vän, i Hemlis 7 (www.stickamera.se) vill jag berätta att jag stickar mest i alla sorters naturmaterial. Gillar grönt, svart, rött, lila och blått lite extra och undviker orange och bleka färger till mig själv. Stickar med alla typer av stickor men helst inte plast.

Jag återupptog stickning för ca 6-7 år sedan och idag är det en av mina avkopplings- och uppladdningsaktiviteter. Jag hamnar nog i kategorin mittemellan. Stickar mest mindre saker som sockar, pulsvärmare, sjalar och barntröjor men drömprojektet är tröjor till mig själv och en Moebiussjal. Jag använder gärna pulsvärmare också och handledsmåttet är 15½ cm och fotlängden är 25cm (#40). På pulsvärmarna stickar jag gärna med pärlor.

Förutom att sticka  så virkar jag, syr, tecknar, målar och pysslar med pärlor.  Men det går i vågor. Läser det mesta men inte fantasy och science fiction. Prenumererar inte på någon sticktidning. Dricker både te och kaffe, gärna med en chokladbit till. Gillar lakrits och mint, men har smågodisstopp just nu. Är inte allergisk mot något, bara lite lätt hösnuva. Lyssnar mest på radio men favoritskivorna är med David Foster, Sonja Aldén, Jill Johnsson, Skifs, ja, det är några iallafall. Födelsedag har jag den 12 oktober! Har en äldre blogg http://bloggis.se/SkapandeHänder ifall du vill se mer av vad jag pysslat med.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sjal delight och Hemlis 7…

 1. alva skriver:

  Hej vilken jättefin sjal (bilden på nallen)
  Jag försökte hitta mönstret på garnstudio, kom du ihåg vad det hette.
  tack o ha det gott! Alva

 2. admin skriver:

  Hej! Här kommer en länk till mönstret!
  Mönstret är Drops 120-19, modell: FA-116.
  Sjalen är lätt att göra och smidig att använda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *