87½ hg!

Då har jag gjort det igen, inventerat garnlagret. Så här när halva året snart gått har lagret minskat! Känns bra. Har en del nästan klara större projekt som började locka till färdigställning igen, ska bara…fixa lite annat först, födelsedagspresenter och sånt.

Har funderat en del på varför så pass många bomullsgarner ska tvättas i 40 grader. Är det färgen som inte tål mer eller vad beror det på?! Frågade i en garnaffär och då fick jag veta att bomullsgarn lättare fäller sin färg i låga temperaturer! Annars är det provlapp och provtvätt som gäller mtp krymprisk om det tvättas varmare. Har du någon idé/erfarenhet av att tvätta 40-märkta bomullsgarner i högre temperaturer?!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *