Till barnen

Häromdagen blev sonens tröja klar. Stickad i Kilafors Superwash-garn. Det var restgarn från en lusekofte som en kvinna stickade åt mig för många, många år sedan. Mönstret  är från en gammal ”Allt om handarbete”  eller liknande tidning. Fram- och bakstycke i resårstickning(4+2) och ärmarna i slätstickning. Bra modell eftersom tröjan inte blir så bylsig. Nästa gång tror jag att jag provar sticka ärmarna i resårstrukturen också! Det gick åt ganska precis 3 hg.

Idag har jag gjort klart dotterns stora prinsesstårta. Tårtmönster från ”Virka sött” av Sandra Morén. Rosen är min egen design.

Har inte summerat garnlagret på ett tag. Det ökade med 4 hg med senaste bytespaketet men nu när tröjan, lilla och stora tårtan(4½ hg) är klara så är lagret nere på 87 hg. Nu är jag laddad för att ta tag i tå-upp-sockarna som är ett av årets önskningar på pyssellistan! Jag har också några disktrasebeställningar att varva med!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *