Många disktrasor blir det

En kompis har önskat sig disktrasor och nu har det blivit ett gäng. Jag har provat en del olika mönster. De första jag gjorde var efter Dropsmönster 139-38.  Den rosa i mosstickning är bra och rivig i strukturen. Den turkosa i rutor är tunnare och nästan sladdrig men torkar snabbare. Den blå, som är min favorit av dessa, är i falsk resår. Ser olika ut på fram och baksida men har ingen tråkig avigsida.

De två kommande är också från Garnstudio. Den rosa 147-26 var rolig att sticka men så här efteråt borde jag gjort om den med mindre stickor. Den lila, Happy,  är mer kompakt i modellen.Efter dessa hittade jag denna disktrasa och mönster hos Hildurs barnbarn:

Den är hittills min absoluta favorit. Det som skiljer den från den falska resåren är att här är det aviga maskor istället för räta på ”mellanvarven”. Här hade jag också mindre storlek på stickorna så känslan på trasan är jätteskön.

Hittade också en beskrivning på en trasa stickad i chinese wave-teknik hos Kullerbytta Textil, läcker att se på men också skön att hålla i. Den har dock en något tråkigare avigsida.

 Till sist en trasa inspirerad av Debbie Bliss och hennes årsbok jag bläddrade i på biblioteket. Vill minnas att ramen skulle varit rätstickad istället för slätstickad som här. Mitten är i dubbel mosstickning.

Samtliga trasor är stickade i Drops Paris. Färgåtergivningen är tyvärr inte den bästa. Jag har stickat i klarblått, mörklila , turkos och mörkrosa. Maskantalet hos alla trasorna ligger mellan 36 och 39. På Drops-/Garnstudiomönstren stickade jag med nr 5 de andra med nr 4, vilket verkar vara mer rätt för mig.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Många disktrasor blir det

  1. Marie skriver:

    Supersnygga blev de! Jag tycker att hemgjorda disktrasor blir lite som en karamellpåse med härliga glada färger. Betydligt roligare än en dassig gammal wettex…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *