Halvårsinventeringen får vänta!

Det här är mina första cake pops! Senast jag hämtade ut ett garnpaket/bytespaket och då fanns det ett ställ från posten med receptvykort på just cake pops. Har funderat på att göra sådana ett tag och det var dessa kort som fick mig att köra igång.

Gjorde allt från början och använde en nybakt och avsvalnad sockerkaka, det blev gott och bra. Kan dock tycka det är lyxigt att först baka kakan för att sedan smula ner den i matberedaren. Men så var det ju första gången och hädanefter blir det på kakrester (om det nu blir sådana!) Har gjort cake pops vid två tillfällen och andra gången använde jag en annan choklad och det blev inte lika bra. Första gången använde jag Odenses chokladpellets/droppar som ”tempererades” enligt förpackningen och det fungerade mycket bra. Det är lite pill och ska jag jämföra med chokladpraliner så ger pralinerna mer njutning för arbetet!

Något som absolut ger lön för enkel möda är mina ”midsommarmums”. Bakade en browniebotten på kakao men använde glasyren från Vår Kokbok. Istället för kokosflingor blev det blomströssel och något annat grönt strössel.

Mycket är det på alla håll och kanter just nu men här kommer mina ufo´n. Det finns fler, jag lovar, men har valt ut de mest aktuella, presenter som har deadline och det som riskerar bli urväxt innan det är klart. Ska ut och åka lite tåg till veckan och behövde se över lämpligt projekt att ta med.

Den blivande sjalen i blått garn fick jag ganska nyligen i ”favoritbytet”. Sjalen är Cassis shawlette av petit bout de moi. Perfekt sommarsjal att skydda nacken med! Mysig att jobba med men jag är lite fundersam på om garnet räcker till, men det står så i beskrivningen och allt stämmer med banderollen på garnet så det ska bli spännande!

Sockarna i lilamelerat Fabel är första paret i Järbo´s sockmönster med dubbla trådar med motsvarande tjocklek. Har gjort lite detaljer på hällappen som inte står i mönstret. Är jag nöjd med dessa då de är klara ska jag köra på med tvåtrådigt ett tag, flyter på lite fortare! Dessa ska bli present.

Grytlappen i dubbelvirkning hänger fortfarande med. Åker fram och tillbaka i handväskan men kommer inte fram så ofta nu när det är cykelsäsong. Men den behöver inte vara klar förrän  till sportlovet 2014. Även om jag gärna ser den klar innan dess.

Och då tröjan, som riskerar bli urväxt innan den är klar till sonen. Som tur var finns det många nya små kompisbebisar som kanske är aspiranter på den.

När semestern kommer blir det nog virkning för hela slanten. Lättare i bilen och ffa för att barnens kusin som vi ska träffa har börjat virka för en tid sedan. Hoppas vi kan få lite inspiration av varandra och en och annan pysselstund.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *