Garnhållare och sommarpyssel

garnhållare1I juli var jag i Läckeby på Åby Hembygdsförenings dag. Där fanns också några lokala hantverkare varav en sålde sin luffarslöjd. Jag kunde inte motstå denna garnhållare. Som en blomma då den är ihopfälld, för att…

garnhållare2…fyllas med ett runt nystan…

garnhållare3..eller två runda eller ett avlångt…

garnhållare4…eller kanske som en…

garnhållare6…garnpokal. Denna är toppen när jag stickar på balkongen så nystanen inte rullar iväg eller trasslar sig. Garnet är Visjö ull och projektet är fortfarande barntröjan men nu är fram- och bakstyckena klara och båda ärmarna påbörjade. Började sticka dem parallellt men när randningen kom igång delade jag på dem för det blev lite konstigt med färgpartierna.

Så gott som klar är är också en hjärtekatt. Delarna är klara och ska monteras.

Ett par babysockar till har det också blivit i sommar, bild kommer senare! Idag har mottagaren till dessa kommit till världen, en liten tjej till bland kompisbebisarna!

Och till sist, den svartvita grytlappen är klar men inte heller den fotograferad. Det är däremot min första bambutrasa, och det verkar lovande. Ska börja gå ner i grovlek på garnet till trasorna. Nu återstår det att se hur den blir efter flera tvättar. Stickad på diagonalen enligt en beskrivning jag hittade hos Frog Knitting.

diagonaltrasa1

Fram till månadsskiftet september-oktober är det bara färdigställningar som gäller. Då ska det renoveras kök här hemma och innan dess ska jag ”gästspela” på högskolan. Alltså inga fler nya bollar i luften på ett tag, de som nu jongleras ska hållas igång och fångas snyggt.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Garnhållare och sommarpyssel

  1. Sarah skriver:

    Vilken finurlig garnhållare!!

  2. Marie skriver:

    Vilken läcker garnhållare! Snygg och praktiskt, det måste vara design när den är som allra bäst!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *