Stickade Stjärnavantar och virkade glassar

JonasstjärnvantarNär de förra vantarna till mannen blev för tunna och tokiga i storleken kom önskemål om nya, gärna i samma tjocklek som Skaite-Maria vantarna som hängt med ett tag. Så då hittade jag dessa i boken ”Sticka mössor vantar sockor” från Hemslöjdens förlag. Garnet är Drops Karisma.

Varvat med dessa vantar har jag virkat glassar till barnen. Mönster från Sandra Moréns bok ”Virka sött”.

Glassar januari2014Blandade bomullsgarner 8/4, Emma Soft, Jasmine och Katia Bombay.

På stickorna/virknålen nu är en födelsedagspresent i lin med inspiration från Debbie Bliss bok ”Ett år med stickning”, en ”triptyk” i trasor och fler glassar. Det var längesedan jag stickade ett par sockor till mig själv men inväntar en bok jag beställt om kombinationen toe up och magic loop. Den sistnämnda kombinationen och även skuggstickning är något jag skulle vilja prova på/lära mig det här året. Önskvärt att även minska på garnlagret som inledde året på ca 12 kg, så förutsättningarna är goda!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Stickade Stjärnavantar och virkade glassar

  1. Petra skriver:

    Vilka vackra vantar! Så fina.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *