Första rullrånen och annat gott

rullrån

Till vårt nyårsfirande blev det premiärgräddning av rullrån och invigning av mitt rullrånsjärn. Min mormor bakade sådana när jag var liten. Riktigt så tunna och frasiga som hennes blev inte mina men jag ska ändra lite på smeten och fortsätta göra dem för de är goda till glass och frukt. Vi filéade grape, apelsin och clementin som vi hällde en sockerlag med stjärnanis, vanilj, ingefära och kanel över. Till detta vaniljglass och rullrånen.

fileade frukter

Efter nyår hade vi bak-taberas. Det som inte blev bakat innan jul blev nu, saffransbröd. Recept i Vår Kokbok. Istället för russin blev det torkade tranbär och i fyllningen hade vi förutom mandelmassa grovhackad vit choklad.

saffransbröd

Det här inlägget postades i Bakat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *