Sticka småvarmt-tävling

Via en grupp på Ravelry har jag varit med i en Sticka småvarmt-tävling under januari och februari. Alla som anmälde sig bidrog med ett garn till vinstpotten och två gratismönster som deltagarna kunde använda i tävlingen. Fick på det sättet lite nya uppslag att göra.

Min målsättning var att både göra någon present och saker familjen behöver. I möjligaste mån använda garn från garnlagret. Detta har förresten redan minskat med 2 kg under 2015 och innan denna aktivitet! Resultatet blev hela sex färdiga plagg!

rödapulsvärmare

Mitt första projekt blev dessa pulsvärmare, mönster från Drops. Garnet är Debbie Bliss DK.

hudsockar

Sen behövdes sockar i familjen. Dropsmönster Blue Notes. Garnet är Austermann. Hundarna från boken Nordiska mönster.

småvarmtsockar

Och flera sockar efter samma mönster. Denna gång i Drops Fabel.

miss marple

Därefter blev det en Miss Marple Scarf i Hjertegarns Alpaca Silk.

pulsvärmare linn

Och ett par pulsvärmare i Järbo´s Elise.

trasmattesockar2

För att avsluta med ytterligare ett par sockar efter samma sockmönster som tidigare men här testade jag trasmattestickning. Två självrandande garn (Frost*2), stickas med två varv av vardera garn längs hela mönstret.

Dessa sex gav en delad förstaplats.

Det här inlägget postades i Stickat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *