Vit chokladfudge med lime

Det går trögt på stickfronten men pysslar lite i köket istället. Igår gjorde jag vit chokladfudge  med lime.

Till 20 bitar värmer du 3/4 dl vispgrädde och 2½ dl strösocker i en tjockbottnad kastrull. Rör försiktigt tills sockret löst sig. Då tillsätter du 75 g smör och 1 msk honung under omrörning. Detta får koka utan lock till 116 grader C. Ta kastrullen från plattan och rör ner 50 g vit hackad choklad, 1½ tsk vaniljsocker och rivet skal från en lime. Vispa tills smeten är krämig. Massan hälls upp i en form med raka kanter, ca 12*12 cm täckt med bakplåtspapper. Låt svalna något och skär sedan med oljad, vass kniv fyrkantiga bitar. Låt kallna och förvara dem i plastlådor med lock i kylen.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *