Vinterbyte och svar på frågorna till Hemlis-8

Japp! I torsdags nådde jag ett personligt delmål. Vad passar då inte bättre än att belöna sig med ett deltagande i Vinterbyte?!

Och när jag ändå är i farten så skulle det vara kul med lite fler paket! Våren är räddad, Hemlis 8, är på gång! Här kommer mina svar på frågorna till min hemliga vän!

Jag gillar naturmaterial bäst, till sockar går det bra med mixar. Det jag uppskattar lite extra är att det går att köra i tvättmaskinen! Färgskalan går från favoriterna i rött, grönt, lila, blått och svart till de mindre populära: gult, orange och beige. Stickar gärna med trästickor, metall går också bra beroende på garnet. Undviker plast, de blir så svettigt. Använder både strump-, rund- och vanliga stickor, men då gärna den kortare varianten om möjligt för att avlasta axlar och armar. Stickandet återupptog jag  ca 2004/2005 och räknar mig som mittemellan.

Dricker kaffe om det finns ordentligt med mjölk till och te, då gärna svart te. Är glad, har ingen känd allergi. Gillar David Fosters musik, Jill Johnsson, Sonja Alden, Skifs m.fl. Lyssnar mest på radio (P4, P1) så då blir det blandad kompott. I godisväg gillar jag choklad,  nougat och lakrits! Jag virkar, syr och tecknar/målar men mest stickas det. Roligast att sticka…  ja, jag gör nog mest sockar (för mått se, bild).

Föredrar mindre projekt som blir klara. Tröjor till mig själv står på önskelistan men vet inte om jag skulle få dem klara, tyvärr. Nej, jag prenumererar inte på någon sticktidning, men gillar tidningar överlag. Just nu blir det mer tidningar bläddrade än böcker lästa. Läser det mesta, men uppskattar inte science fiction och fantasy. Mitt drömprojekt är en Moebius-sjal. Har en på gång, pausad på första varvet. Annat jag känner stort behov av just nu är tumvantar med ”lucka” för fingrarna, typ jaktvante, att ha när jag är ute med barnen. Jag använder gärna pulsvärmare, handledsmåttet är 15½cm och jag gillar att sticka dessa. Har mycket pärlor och dekorerar gärna pulsvärmarna med sådana. Min födelsedag är den 12 oktober.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vinterbyte och svar på frågorna till Hemlis-8

  1. Anonym skriver:

    Sitter just och klurar på vad som ska få bli din första överraskning, det ska bli kul att få vara din hemlis.

  2. Johanna skriver:

    Och jag tycker det ska bli kul och spännande att få paket! Längtar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *