Virkad korg

Har varit och åkt skidor i Orsa Grönklitt. När jag packade lämpliga garnpysselprojekt att ta med mig hittade jag två härvor ”Big & Quick Summer” som jag började virka en korg av. Hann så pass att jag började fundera på om garnet skulle räcka till. Häromdagen var jag en sväng till Yll & tyll, för lite garninköp till nästa hemlis-paket. Passade på att kolla om det möjligtvis fanns något kvar av färgen, men nej det var slut. Så det blev till att klura på hur jag skulle göra, komplettera med något annat eller chansa på att det skulle räcka så som jag tänkt. Chansade och virkade på, repade upp och ändrade lite och ja, det bidde en korg om än något assymetrisk, sista varvet är bara halvt men så får det bli. Effektiv användning av 3hg garn, vilket också minskat lagret till 9kg!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Virkad korg

 1. Sarah skriver:

  Hej Johanna.
  Det fick bli jag som svarar istället för Linda. Jag är inte helt hundra på vilka mönster hon har använt, jag kollar upp det och återkommer.

 2. Sarah skriver:

  Nu så, nu kommer det en salig blandning, du får väl kolla och se vilka som passar dig bäst. Linda har trixat och testat lite olika (inte att rek.) men dessa är de hon har utgått ifrån.
  http://www.wermland.nu/Stickning/Sock2.htm
  http://dodergok.blogspot.com/2012/01/strumpor-i-avbruten-moss-stickning.html
  Sen har Ulrika Stickamera en hel serie inlägg om tåuppsockar och istickshäl som också verkar riktigt bra. Bl a så plockar hon upp tåmaskorna från en kedjevirkad remsa. Linda trodde att det var mindre komplicerat.
  Hoppas att detta var till hjälp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *